Падълбординг Аксесоари MAQUA

Падълбординг Аксесоари MAQUA

27 януари 2023
За Вашето безопасно практикуване на спорта падълбординг сме се погрижили да предложим богат избор от необходими аксесоари и резервни части MAQUA. В зависимост от начина, по който имате намерение да използвате бъдещия си падъл борд, можете да се оборудвате с множество допълнителни аксесоари. Всички предлагани модели са с ластици за придържане. В повечето случаи те са разположени на предната и/или задната част на дъската. Разтегателните ластици ще ви предложат чудесна възможност за закрепване на сухи чанти, дрехи, охладителни чанти и др.
 
Раница за пренасяне и съхранение
Включена е във всеки комплект MAQUA. Позволява поставянето на падълборда в отдуто състояние, алуминиево гребло от 3 части, двупосочна помпа за надуване с манометър, централна финка и допълнителни такива, защитно въже LEASH, колан за пренасяне на по-дълги разстояния, комплект за ремонт и други.
 
Двупосочна помпа за надуване с манометър
Включена е във всеки комплект MAQUA. Максималното работно налягане 15 PSI (1,03 bar) не трябва да се превишава. Разопаковайте помпата за надуване от нейната опаковка и прикрепете маркуча към помпата при дръжката (OUT – INFLATE), по резбата на часовниковата стрелка.
ДВУПОСОЧЕН РЕЖИМ на надуване: Това е най-бързият начин за помпане, но нагоре ще започнете да се затруднявате при достигане на 10 PSI - 0.6 bar. В този режим манометъра НЕ отчита стойности. Когато помпането стане трудно премахнете запушалката и ще преминете в ЕДНОПОСОЧЕН РЕЖИМ
ЕДНОПОСОЧЕН РЕЖИМ на надуване: Премахнете запушалката при 10 PSI - 0.6 bar. Този режим е най-добър след достигане на наляганe над 10PSI - 0.6 bar. В този режим манометъра започва да отчита стойности. Извадете запушалката и помпата ще помпа само надолу, позволявайки много по-лесно връщане към горната позиция на помпата. В този режим манометъра отчита стойности.
 
Алуминиево гребло от 3 части
Включено е във всеки комплект MAQUA. Вашето гребло е толкова важно, колкото и вашият падълборд. Предлаганото разглобяемо гребло е съставено от 3 части, лопатка, средна част и ръкохватка. Връзката между тях е посредством бърза регулируема сглобка. За дълго гребане е необходима по-голяма дължина на греблото. За сърфиране по вълни и състезания е необходима по-къса дължина на греблото. Ако не сте сигурни каква трябва да бъде дължината на греблото, Нашата препоръка е дължината на греблото да бъде с около 20 см над Вашия ръст.
 
Защитно въже LEASH
Включено е във всеки комплект MAQUA. Колкото и да пазите равновесие върху дъската просто трябва да приемете, че вероятно ще паднете във водата в определен момент. Просто трябва да го приемете и да се освободите от притеснението. Във водата сте – ще се намокрите. Ако сте достатъчно спокойни обаче, това ще се случва по-рядко и по-безопасно. Когато усетите, че ще падате, постарайте се да го направите встрани от падълборда. Срещата с дъската ще бъде не само болезнена, но може и да доведе до някои леки контузии. Освен това за да не се отделяте прекалено далече от дъската си, когато падате е предназначението на защитно въже LEASH. Най-лесното качване обратно на дъската се случва по следния начин. Трябва да се позиционирате около централната част на дъската. С едната си ръка хванете дръжката за пренасяне на дъската, а с другата – противоположния край на дъската. Оставете краката си да се издигнат до повърхността на водата, след това ритайте и дърпайте. При достатъчно добър синхрон би трябвало да успеете да се качите обратно на дъската без особено затруднения.
 
Финка / Перка
Включена е във всеки комплект MAQUA. Финката представлява насочваща перка, която се закрепя към долната част на падълборда. Финката придава устойчивост и стабилност на Вашия падълборд във водата. По-големите финки с по-широка основа и по-дълги предни ръбове се движат по-правилно и ще ви осигурят повече стабилност, по-малките финки ще направят дъската ви по-маневрена. При моделите падълбордове MAQUA Вие можете да заменяте и сваляте финките, когато прецените. Моделите с единичната финка ще ви осигурят добро управление и минимално съпротивление. Именно това прави тази, условно казано, конфигурация подходяща за гребане в сравнително равни и спокойни води. Моделите с три броя финки Ви осигиряват праволинейно управление в спокойни води, докато в същото време Ви предлагат доста добър контрол при сърфиране по вълни.
 
Спасителна жилетка
Макар и да умеете да плувате, никога не пренебрегвайте евентуална ситуация. Спасителна жилетка MAQUA за деца и възрастни най добра надеждна комбинация на функцията (да те държи над водата). Предлага се в размери за възрастни, деца и младежи, за цялото семейство!
Материал: полиетиленова пяна, облечена в полиестерна материя 420D найлон.
Осигурява минимална 50N плаваемост ; Оборудвана с 3 колана с токи, свирка.
Широко приложение – морско спасяване и операции, морска полиция, морски круизи, водни спортове, риболов, наводнения.
 
Седалка за SUP
Седалка за SUP / Кану / Каяк MAQUA позволява закрепване към всички модели падълборд MAQUA. Така Вашият падълборд се превръща в каяк, като с помоща на допълнителна лопатка за гребло започвате да гребете в седнало положение. Седалка за SUP MAQUA е изработена от подплатен отвътре EVA материал с висока плътност, материя устойчива на корозия, метална заключалка и здрави регулируеми каишки.
Размери: седалка 39 cm × 34 cm ; облегалка 44 cm х 46 cm 
Здрави регулируеми каишки с метална заключалка
Подсилена полиестерна конструкция 480D отвътре EVA материал с висока плътност, материя устойчива на корозия
Подходяща за всички SUP дъски и каяци.
 
Лопатка за гребло
Допълнителна лопатка за гребло за кану – каяк гребане MAQUA. Посредством тази допълнителна лопатка Вашето алуминиево гребло за падълборд MAQUA се превръща в гребло за кану – каяк гребане. 
 
Водозащитна чанта
Влагоустойчива чанта 15L MAQUA е предназначена за пренос и съхранение на багаж, храни и напитки. Поставяте всичко това в нея и я закрепвате към монтираните ластици на Вашия падълборд. По този начин нямате притеснение, че всичко това може да се намокри.

Падълбордингът е забавно занимание за Вас и семейството Ви, но и е полезен за здравето Ви. Падълбордингът е една чудесна лятна тренировка за цялото Ви тяло..

прочети още

Имате ограничено пространство за съхранение? Ще пътувате с автомобил, влак, автобус или самолет?

прочети още

• Начин на захват и правилно положение на греблото • Как да се качите и изправите върху падълборда • Как да запазите равновесие върху падълборда

прочети още

• Как да изберем правилния SUP Падъл Борд • Къде може да се практикува SUP Падъл Борд • Как да гребем със SUP Падъл Борд • Как да сърфираме по вълни със SUP Падъл Борд

прочети още

Как да изберем Надуваем SUP Падъл Борд, съобразно Размер, Обем и Оптимално Натоварване?

прочети още

Как да Използваме Алуминиево Гребло от 3 и 4 Части MAQUA

прочети още

Как да използваме Двупосочна Помпа за Надуване с Манометър MAQUA

прочети още