Видове SUP Падъл Борд

Видове SUP Падъл Борд

5 януари 2023

Дължината на падълборда играе важна роля за определяне на това как ще се държи дъската на водата. Като цяло, по-дългите падълбордове са по-бързи от по-късите, но по-късите бордове са по-маневрени. Имайте в предвид това при вземането на решение каква дължина падълборд да купите:

Къси дъски

Късите падълбордове (до 300см /10 ') са чудесни за сърфиране по вълни и / или за използване от деца или младежи и девойки с тегло до 50кг. Късите падълбордове са по-маневрени от дългите, което ги прави чудесни за сърфиране на вълни.

Средни дъски

Средните падълбордове (от 300см до 360см / 10 'до 12') са идеални за общо ползване и за SUP йога. Бордовете в този размерен диапазон са стабилни и надежни. Повечето от тези бордове имат плавни корпуси.

Дълги дъски

Дългите падълбордове (над 360 см / 12') са чудесни за бързо гребане и обиколка на дълги разстояния. Това е така, понеже тази дължина е ориентирана към бързото и праволинейно придвижване. Ако се интересувате от скоростно гребане или сравнително дълги водни преходи това е Вашият избор. По-голямата част от бордоветете в този размерен диапазон са по тесни и нестабилни. Имайте в предвид, че по-дългите бордове са по-трудни за носене, особено на ветровити места.

В повечето случай предлаганите модели падълбордове разполагат с заоблен или заострен корпус. Предлагат се и различни падълбордове с хибриден дизайн, които съчетават най-добрите качества на двете конструкции. Така или иначе няма защо да се тревожите прекалено и двете форми на падълбордове могат да се използват от начинаещи.

Падълбордингът е забавно занимание за Вас и семейството Ви, но и е полезен за здравето Ви. Падълбордингът е една чудесна лятна тренировка за цялото Ви тяло..

прочети още

Имате ограничено пространство за съхранение? Ще пътувате с автомобил, влак, автобус или самолет?

прочети още

• Начин на захват и правилно положение на греблото • Как да се качите и изправите върху падълборда • Как да запазите равновесие върху падълборда

прочети още

• Как да изберем правилния SUP Падъл Борд • Къде може да се практикува SUP Падъл Борд • Как да гребем със SUP Падъл Борд • Как да сърфираме по вълни със SUP Падъл Борд

прочети още

Богат избор от необходими аксесоари и резервни части

прочети още

Как да Използваме Алуминиево Гребло от 3 и 4 Части MAQUA

прочети още

Как да използваме Двупосочна Помпа за Надуване с Манометър MAQUA

прочети още